torstai 28. helmikuuta 2013

Kea | Deep Red Blues

The Call of the Wild

IMG_3147

Huomenaamulla se vihdoin koittaa. Nimittäin lähtö Alaskaan! Kahden ikuisuudelta tuntuvan vuoden jälkeen on ihana palata tuttuihin maisemiin. Tiedän, että kun nousen koneesta tulee kaikki taas vaikuttamaan siltä kuin se oli ennen, niin kuin aika olisi pysähtynyt ja minä olisin sillä välin vain hieman muuttunut ja kasvanut toisella puolen maailmaa. Kentälle tulevat vastaan vanhempani, paras ystäväni Miranda ja miehensä Lennon, ja odotamme yhdessä matkalaukkuani saapuvaksi keskustelun lomassa. Kotiin ajetaan vuonojen läpi, vuorenhuiput välkehtivät valkoisina pimeässä ja ilma tuoksuu puhtaalta, mereltä ja metsältä. Vaihtarivanhemmat ovat taas pedanneet sänkyni tuttuun tapaan vanhaan huoneeseeni ja koira ja ehkä kissakin ovat innokkaina ovella odottamassa. Aamulla herään sähköpeitteen alta kylmään sisälämpötilaan, vedän villasukat ja villapaidan päälle ja kurkistan ulos ikkunasta maailman kauneinta näkyä. Sitten hipsin keittiöön, syön jotakin, juon amerikkalaista Folger's -kahvia luomumaidolla ja katselen kuinka takapihan verannalla käy lintulaudalla kova kuhina. Kohta laskuvaatteet puetaankin päälle ja suunnataan vuorille. Päivityksiä livenä pikimmiten, kunhan kameralle tallentuu uusia kuvia... Adios amigos!
Tomorrow morning the day will finally be here. My departure for Alaska, that is! After two years which have felt like an eternity, it will be wonderful to return. I know that when I get off that plane everything will seem just like it was before, like time would have stopped and in the meantime I would just have changed and grown a bit on the other side of the world. My parents, my best friend Miranda and her husband Lennon will meet me at the airport and together we'll pick up my luggage while talking. We'll drive home through the fjords, the mountaintops will be gleaming white in the darkness and the air will be clean and crisp. My parents will have made my bed, just like before in my old room and the dog and maybe even the cat, will eagerly be awaiting me by the door. In the morning I will wake up in a cold room under my electric blanket, put on my wool socks and sweater and peek out of the window at the most beautiful view in the world. Then I'll sneak into the kitchen, eat something, drink some Folger's coffee with organic milk and watch the birds feeding on the veranda. Shortly after I'll already be putting on my snowboard gear, and we'll head up to the mountain. I will post soon again, once I get some new pics on the camera... Adios amigos!

torstai 21. helmikuuta 2013

Kea | Deep Red Blues

Spineless no more!

IMG_0332

Nykyään pääkaupunkiseudulla on jos jonkinmoista skeittihallia joissa voi harjoittaa omia taitojaan skeittauksen eri saroilla. Mutta yllättäen kapistus jota ainakin useat tytöt kaipasivat takaisin valikoimiin oli Kontulan skeittihallissa muinoin sijainnut täydellinen spine. Siihen opittiin kuulemma kaikki parhaat temput kaaren ollessa tyttöjen uskallukselle tarpeeksi loiva. Sittemmin spine on hävinnyt ja tilalle on tullut jyrkempää kaarta, ditsiä ja muuta härpäkettä. Tätä kadonnutta spineä on siis erityisesti viime aikoina muisteltu kaihoisasti. Muutama viikko sitten TRL:n kevään suunnittelukokouksessa päätettiin lopulta yhteistuumin rakentaa Tyttörullalautailijoille aivan oma spine josta muutkin pääsisivät hyötymään. Tapahtumapaikkana toimi Laajasalon nuorisotalo ja mukaan asiantuntijaksi saatiin Windmilll Skatepark Solutionsin Tuomo Ritakallio Hämeenlinnasta. Haluttiin siis takuulla tarpeeksi loiva spine, joka laskisi tyttöjen kynnystä harjoitella kaaritemppuja. Ja valmista tuli yhteisvoimin Tuomon neuvoessa ja tyttöjen päästessä ihan itse käyttämään sahaa, porakonetta ja ruuvaria! Tässä illan kuvasaldoa. Ja tyttöjen skeittivuoro siis nykyään Laajasalon nutalla keskiviikkoisin klo 17-21. Tervetuloa testaamaan taitojanne uudenkarheassa spinessä!

IMG_0224

IMG_0225

IMG_0235

IMG_0245

IMG_0259

IMG_0263

IMG_0269

IMG_0271

IMG_0272

IMG_0273

IMG_0285

IMG_0290

IMG_0296

IMG_0299

IMG_0306

IMG_0309

IMG_0321

IMG_0324

IMG_0331

IMG_0335

IMG_0342

IMG_0350

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kea | Deep Red Blues

WLP meets WTD @ Åre & Vemdalen

Åre

Pääsiäisenä keräämme samaan koriin sekä WLP:n että WTD:n pääsiäismunat. Lähdemme siis yhdessä koko WLP:n porukan ja erään kovaäänisen tamperelaisen varajäsenen kanssa Åreen ja Vemdaleniin tarkistamaan ruotsalaisten lumitilanteen. Pääsiäispupuna taustalla häärää siis kaikkien tuntema, WTD:n eli White Trash Diseasen Natalia Tolmatsova, sekä Visit Sweden -verkkosivusto, joka tarjoaa meille pytingit, releet ja kiesit. Ja voin kertoa, että odotukset ovat jo tässä vaiheessa aivan huipulla asti. Olemme myös erittäin onnekkaassa asemassa siksi, että pääsemme lentämään paikan päälle SAS:in suoralla lennolla Helsingistä Åreen. Nämä talvisesongin erikoislennot alkavat siis tänään sunnuntaina 3. helmikuuta ja jatkuvat helmi-maaliskuun ajan sunnuntaisin ja torstaisin aikavälillä 03/02-28/03. Lentoaika vain tunti ja 20 minuuttia! Paikan päällä Åressa aion ainakin itse tutustua naapurimaan versioihin mustista rinteistä ja tottakai vielä siihen kuuluisaan 6,5km pitkään rinteeseen. Uijuijuiiiiiiiii! Vemdalenissa on laskemisen lisäksi myös mahdollisuus päästä ratsastamaan islanninhevosilla tai ajamaan vaikka moottorikelkalla. Kuulostaapa melkein liian hyvältä ollakseen totta. Matkareportaasia seuraa mahdollisesti jo paikan päältä maaliskuun lopulla - siihen asti nautiskellaan näillä kuvilla!

Åre

Åre

Vemdalen

Vemdalen

Vemdalen

Kuvat täältä.
CONTACT

wheelslikepowder@gmail.com