maanantai 1. lokakuuta 2012

Kea | Deep Red Blues

Food for Thought

Alaskan ruokakuvia kertyi niin paljon, että päätin jakaa ne ihan omaan osioonsa. Huomaakohan näistä, että mulla on ihan sudennälkä?! Ja tottakai nyt tekee heti mieli kaikkea mitä mun ei pitäisi syödä! Minulla todettiin siis viime keväänä viljayliherkkyys (ei kuitenkaan keliakia), eli kaikki kotimaiset viljat: vehnä, ruis, ohra ja kaura pitäisi jättää pois. Gluteenittomalla pärjään... ja joskus satunnaisesti voin tehdä pieniä poikkeuksia, varsinkin matkoilla. Täytyy vain valita tarkasti mikä kannattaa ja mikä ei. Parasta kuitenkin on tietää tarkalleen mikä oireet oikeasti aiheuttaa ja miten voin vaikuttaa niihin omalla syömiselläni. Eikä tarvitse rampata kokeesta kokeeseen ja ihmetellä kun vikaa ei löydy. Onko siellä muita joilla olisi samanlaisia kokemuksia viljoista? Suosittelen lukemaan kirjan Vaaralliset viljat, siitä saa paljon tietoa tai koittakaapa olla vaikka viikko ilman viljoja ja ehkä huomaattekin kuinka paljon kevyemmältä elämä tuntuu. Minä nimittäin luulen, että viljat saattavat vaikuttaa mielialaammekin... :)

No niin. Lätinät sikseen ja ruokakuvia tähän ja sassiin!
Edelliset AK-postaukset löytyvät täältä, täältä, täältä ja täältä.
I had so many food pics from AK that I decided to turn them into a separate post. I wonder if you can tell by these that I'm hungry like the wolf?! And now of course I feel like eating everything I'm not supposed to! I was diagnosed with grain intolerance last spring (not celiac disease), so I should leave out all Finnish grains, ie.: wheat, rye, barley and oat. I do pretty well on a gluten free diet... and sometimes I can make little exceptions, especially when traveling. I just have to decide if it's worth it or not. The best part is knowing exactly what causes the symptoms and how I can change things by eating differently. And not having to go through all those tests and wonder why they can't find anything to blame. Is there anyone else out there with similar experiences regarding grains? I recommend reading the book Dangerous Grains, it'll give you plenty of information, or just try staying off grains for a week and experiment how much lighter you feel without them. Because I think that grains can also affect our moods... :)

Enough yapping already. Dish out the food pics already!
The previous AK posts can be found here, here, here and here.

DSC_3099
Tässä kesäpäivän päivällinen "with a view" Mirandan, Lennonin ja LJ:n kanssa. Tarjolla tuoretta Copper River Salmon -lohta Mirandan kotiseuduilta Cordovasta, mangoja, salaattia ja muita herkkuja.

DSC_3306
Lempipizzeria Juneaussa on Bullwinkle's Pizza. Tilattuasi suosikkisi saat mukaasi korin ilmaisia poppareita alkuruoaksi. Ihan parasta. Voisivat lanseerata Suomessakin tämän idean. Tarjolla lisäksi subeja, siipiä ja muuta herkkua. Ja tottakai asiaan kuuluvat kaikki pelihallipelit, flipperit ja muut. Parasta. Lempipizzani on tuo alaoikealla oleva tacopizza. Alla tomaattia, juustoa, jauhelihaa, ja kun pizza on tullut uunista laitetaan päälle reilusti tuoretta salaattia, tomaattia ja cheddaria. NAM.

DSC_3425
Toinen suosikkipaikoistamme on Twisted Fish, aivan sataman tuntumassa. Listalla kaikenmoista merenelävää eri muodoissa, ja tottakai myös juomaa jota tuolta juuri ahnehdin. LJ ei ole ihan vakuuttunut pitäisikö minulle tarjoilla vai ei..

Twisted Fish
Onnistuin. Koko kannullinen (pitcher) täynnä Alaskan Pale Alea. Herkkua! Onko mulla joskus ollu tollaset kynnet?! IIK. No on. Olin joskus "oikeissa töissä", jossa piti olla oikein edustava ja "siisti", pukeutua jakkupukuun ja niin poispäin. Nyt en jaksaisi enää vaivautua.

Food
Paikallisen Karaoke -baarin toinen isäntä. Odotettiin muuten innolla että minkälainen konsertti tuosta tulisi. Rotikka oli tosin vain opetettu vartioimaan laitteistoa isännän poistuessa hetkeksi paikalta.

Stack o' Jello
Tässä maltillinen, eli vasta puolikas pino tuhottuja Jell-O paketteja. Plus pieni luraus vodkaa jokaiseen. Itsenäisyyspäivän baardit voivat alkaa!

AKfood
Kesäistä mättöä. Ylävasemmalla siis edellisen kuvan lopputulos, eli itsenäisyyspäivän Jell-O -shottisetti Mirandan pakastimessa. Näitä riittää aina toviksi juhlien jälkeenkin. Olemme jo liki ammattilaisia näiden väsäämisessä. Ylhäällä oikealla kuningasravunkoipia voisulalla. Vaatii hieman taitoja ja voimaa saada mehukas liha kuoresta. Mutta kannattaa ehdottomasti taistella näiden kanssa, sillä palkinto on todella vaivan arvoinen. Alavasemmalla suosikkiannokseni Douglas Caféssa, eli Avocado-Bacon burgeri salaatilla + ranch dressing. Alhaalla oikealla BBQ -juhlien "condimentsit" eli maustekastikkeet tukusta ostettuna. Noissa on yhteensä joku yli pari kiloa tavaraa, eli ihan pienistä pulloista ei nyt ole kyse. Amerikassa kaikki on suurempaa. Jos joskus saatte mahdollisuuden, suosittelen vierailemaan Costcon tukussa (Costcoon tarvitaan siis jäsenkortti tai seuralainen joka omistaa sellaisen - sitä kysytään heti ovella). Melkein hirvittää katsoa minkälaisia määriä jengi kärrää sieltä ulos. Siis syövätkö ne rehellisesti noin paljon? Itse keskityn yleensä lähinnä vitamiinehin, alusvaatteisiin ja kosmetiikkaan.

DSC_3650
Noniin ja itse asiaan. Missä Suomessa saa näin herkullisia aamiaisia? Kotona selkeästi syntyy parhaat aamusyömingit, mutta Alaskassa tapasimme harva se viikonloppu käydä Sandpiper Caféssa. Parhaat munakkaat, röstiperunat ja mustikkapancakesit. Suosikkina myös mascarpone-appelsiini french toast.

DSC_3651
Tässä Eggs Benedict, breakfast potatoes ja koristeena korianteri.

IMG_7558
Aamiaisen voi myös valmistaa grillissä rannalla. Javan mielestä hänelle ei tarjoilla tarpeeksi anteliaalla kädellä.

Burger Queen
Ketchikanissa, Juneausta etelään, jossa muuten vuositasolla taitaa sataa eniten koko Yhdysvalloissa?!, on keksitty perustaa oma kuningatarvastine Burger Kingille. Kylässä pysähtyvien Alaskalaisten ehdoton suosikkipaikka. Joskus, tai ehkä jopa aika usein, Seattlesta lähtevät lennot pysähtyvät matkalla Ketchikanissa tai päinvastoin. Ihan kaunis paikka, joskaan ei niin majesteettinen näkymiltään kuin Juneau.

Heritage Coffee
Eräs ystäväni oli vuosikaudet töissä Juneaun paikallisella kahvipaahtimo Heritagella. Heillä onkin oma kahvilameininkinsä Juneaussa, vähän niinkuin olisivat pikkukaupungin Starbucks. Anchoragessa suosikkini on ehdottomasti Kaladi Brothers. Tällä edellämainitulla ystävällä on muuten nykyään oma kahvila toisen ystäväni kanssa - The Rookery Café, aivan Juneaun historiallisessa keskustassa.

Bilar
Aurinkoisen lumipäivän lounas, jonka sain tuliaisena Minnepolisin IKEA:sta. Näkymät ovat myös ihan mukiinmenevät. Best of both worlds.

Oriental Beers
Missä olisikaan parempi syödä sushia kuin Alaskassa, jossa merenelävät ovat muutenkin asukkaiden pääasiallista ravintoa? Seong's Sushi Bar ei ole ainoa, mutta ehdottomasti paras mitä kaupungista löytyy. Herra Seong ja perheensä ovat verrattomia, ja ovat aina innoissaan nähdessään minut. Ja minä heidät. Sushibaarin takana olevassa telkkarissa pyörii aina korealaisia viihdeohjelmia. Minä istun yleensä aina baarin äärellä jutustelemassa mahtavan henkilökunnan kanssa.

Dragon Roll
Herra Seongin parhaimmistoa eli Dragon Roll (lämmin ankerias-avocadorulla "with special sauce"). Ja tässä kastikkeessa ei ole mitään pervoa. Sen voin luvata.

Food
Tässä erään kilpailijan tekele. Ihan ok, mutta maku ei koskaan voi vetää vertoja Seongille. Tosin jos Suomeen vertaa, niin näinkin hyviä paikkoja saa hakea ihan toden teolla. Jos muuten liikutte Helsingissä niin voin lämpimästi suositella Miyako Mamas Sushi Baria Iso-Roballa. Siellä osataan tempuran ja muun vähän erikoisemman väsääminen. NAM. Syömisiin!

6 kommenttia:

 1. Ei pitäis tulla yhtään näin nälkäsenä kattomaan tänne =D Ja tuo rinteessä otettu kuva, niin mahtava! Ruoka on parasta. Varsinkin hyvässä seurassa! (=

  VastaaPoista
 2. Oioi, taas ihania kuvia!

  Mä jouduin lopettamaan valkoisten jauhojen ja sokerin syönnin vajaa 10- vuotta sitten. Mulla on 2 vaikeaa sairautta, josta toinen on vaikea atopia. Kumpaankaan ei oo mitään hoitoa, ruokavalio on ainoa, joka mulla osittain edes toimii. Onhan se toisiaan vähän rasittavaa syödä about samaa ruokaa, mutta minkäs voit. Ehkäisee tulehdusta ainakin mulla. Mutta en usko, että se on vain tää viljajuttu, vaan ympäristössä on niin paljon saasteita, säteilyä ja muuta ikävää, jotka vaikuttavat mun terveyteen. Tuo ruokavalio on vaan ainoa mihin voin vaikuttaa :( Esim jos matkustan paikkaan, missä ei ole autoja ym, voin hyvin ja voin syödä ihan mitä tahansa :) Tosin kukaan lääkäri ei tätä mulle sanonut, vaan itse kokeilin. Lääkäreistä mulla on ainoastaan huonoja kokemuksia, suorastaan viha :/

  VastaaPoista
 3. Jell-O shots! Ostin kerran tequila-version, onko se klassikko? Oli ainakin ihan helveillisen karmean makuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itse asiassa en oo koskaan maistanutkaan tequila Jell-O shottia. me tehdään noi yleensä vodkaan. :)
   tequilasta tuli joskus opiskeluaikoina lievä överi, ja oon vannonut ettei ikinä enää... ;)

   Poista

CONTACT

wheelslikepowder@gmail.com